Matpaj när den är som bäst

publicerat:   2014-08-11   17:10:00  postat i:  "Tips"   1 kommentarer



 
Åt en så himla god ost- och skinkpaj innan, lagade den enligt receptet nedan. Kom hem från jobbet och var svinhungrig, under tiden jag gjorde pajen åt jag en massa ostskivor haha... ost i mitt hjärta <3. Är inne på sista jobbveckan och även sista hela veckan innan skolan börjar. Men har inte allt för mycket panik över det faktiskt. Sommaren har enligt mig varit bra och jag hoppas på att jag är utvilad och orkar med allt vad året har att erbjuda! :)

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
3 msk kallt vatten
100 g rökt eller kokt skinka
3 dl riven ost med smak, max 17%
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk paprikapulver

Gör såhär:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär skinkan i strimlor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Sänk värmen till 200°C.
Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
Servera pajen med en tomatsallad.
 
Receptet är från ICA:s hemsida







Postat av: ɑ n n i k ɑ

Gott!

Svar: Ja verkligen :)
Matilda Danielsson

2014-08-12   15:47:09
URL/bloggadress: http://blogofphoto.webblogg.se



Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar: